fredag 12. februar 2010

Klisteryrket bartending

Jeg begynte å jobbe i utelivsbransjen for mange herrens år siden. Da jeg var seksten, for å være helt korrekt. Siden har jeg vært inn og ut av diverse barer over land og strand, innsiden og utsiden, baksiden og forsiden, øverst og nederst, og ved passerende tilfeller av mindre gjennomtenkt impulsvirksomhet - på scenen. Stort sett alle steder det går an å oppholde seg i en bar, you name it, I´ve been there. Det makeløse ved denne typen arbeid er overraskelsesmomentene. To dager er aldri like, på tross av at man alltid lager hundreogåttåfjerti djinntånnikk, rundt en million kalde, halliter, øl, pils, besj, birra, beer og cerveza(sistnevnte for klysete nordmenn som mener det er eksotisk å bestille øl på spansk), samt et par snes tequila shots til de som senere vil komme til å betjene noe som, for de, lett kan forveksles med en svingstang, men som for oss andre minner mer om en lettere betuttet dørvakt.
A warning to the curious. Straks du ramler inn i dette yrket så kommer du deg aldri ut. Om du så får deg full dagjobb og et knippe hobbyer, så kommer du alltid til å ville oppholde deg bak baren igjen.. slik er det bare.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar